Mandalavarázs

 

 

Az alkotás szellemi újjászületés, gyógyír a testnek és balzsam a léleknek, emellett a harmónia elérésének hatékony eszköze. Ha elmélyülünk a rajzolásban, festésben, a meditációhoz hasonló állapotot érhetünk el. Megszűnik számunkra a külvilág zaja, nem érzékeljük az idő múlását, csak a tevékenységre fókuszálunk, megtapasztaljuk a flow érzését. Alkotni egyszerűen jó.

A műhelyen a közös mandalakészítés örömteli folyamatán keresztül tapasztaljuk meg az alkotó tevékenység pihentető, feltöltő, stresszoldó, kiegyensúlyozó hatását, az itt és most nyugalmát. Az alkotás folyamata harmonizálja a két agyféltekét, ezáltal egyensúlyba hozza a racionalitást és a kreativitást. A kreatív tevékenység alatt megszerzett erőforrásokat az élet bármely területén hasznosítani tudjuk. Mandalakészítés közben legmélyebb, elrejtett érzéseinket “rajzoljuk ki” magunkból: félelmet, múltbéli traumákat, frusztrációt, dühöt, vagy éppen elfojtott vágyainkat. A bennünk rejlő titok napvilágra kerül, és oldódik az alkotás által.

 

Miért pont a mandalakészítés?

A mandala egy mágikus forma, a szerkezetével, színeivel és szimbólumaival gyógyító, harmonizáló energiákat közvetít, segít létrehozni vagy megőrizni lelkünk rendjét. Középpontja hozzásegít, hogy mi is megtaláljuk saját középpontunkat, szorosabbra fűzzük kapcsolatunkat önmagunkkal.

A mandalakészítés mindenki számára elérhető önsegítő eszköz, segítségével megtapasztalhatjuk az önmagunkkal való egység érzését.

 

Előnyei:

  • oldja stresszt, relaxál, pihentet, feltölt
  • kizökkent a mindennapi rohanásból, lecsendesít
  • a negatív érzéseket pozitívra hangolja
  • rendszeres gyakorlással fokozható a koncentráció, a kreativitás
  • növeli az önbizalmat, magabiztosságot, javítja az énképet
  • segít előcsalogatni a bennünk rejtőző művészt, alkotó embert
  • nem szükséges hozzá rajztudás
  • mindössze néhány egyszerű rajzeszköz szükséges hozzá
  • segítségével magunk válunk önmagunk jóllétének teremtőivé, a továbbiakban nem függünk más személytől, külső feltételtől
  • egyedül és társaságban is űzhető tevékenység

 

Különösen ajánlható azoknak, akik úgy érzik, hogy nem tudnak rajzolni, festeni, nincs elegendő kreativitásuk, bátorságuk ahhoz, hogy egyedül nekivágjanak az útnak. Azoknak, akik nehezen mutatkoznak meg mások előtt, akinek problémát okoz az érzelmek kifejezése.

Az önismereti és művészetterápiás elemekkel gazdagított foglalkozásokon a mandala elkészítése, a szükséges készségek fejlesztése, az örömteli alkotás megtapasztalása áll a középpontban, mely a mandalákkal, alkotással kapcsolatos számos háttér-információval egészül ki. A műhely kiscsoportos, minden résztvevő folyamatos szeretetteljes segítséget és értő figyelmet kap. Minden szükséges anyagot és eszközt biztosítunk.