“A meghajlás a szülők előtt az élet elfogadása, olyannak, amilyennek kaptam, az árnak az elfogadása, amelyért kaptam, és a sorsnak az elfogadása, amely elő van írva a számomra. A meghajlás mindig a szülőknél kezdődik. Ezzel jelzem, hogy elfogadom a sorsomat, a lehetőségeimet és a határaimat.”

Bert Hellinger

 

(H)ŐSÖK TERE

 

Családi örökségünk gyógyítása az elfogadás által

 

A fa a gyökereiből táplálkozik. Ha gyökerével nincs kapcsolata, elpusztul, vagy csak vegetál, nem fejlődik.
Éppúgy, mint egy fa, mi emberek is a gyökereinkből táplálkozunk. A mi gyökereink a múltunk, elődeink története, sorsa. Ezernyi szállal kötődünk szüleinkhez, nagyszüleinkhez, az ősökhöz, szándékunktól függetlenül hatnak ránk. Őseinktől áramlik az élet felénk. Ezért családfánkat akár életfának is nevezhetnénk.

 

Mindannyian visszük magunkkal akarva-akaratlan azt az örökséget, amelyet családunktól kaptunk.

Sokszor előfordul, hogy problémáink gyökere – saját életünkön túlmutatva – családi rendszerünkből ered. Terheink egy részét a család, vagy annak tagjai iránti hűségből cipeljük, anélkül, hogy tudomásunk volna róla.

 

A családi rendszerben történtek hatnak ránk, jó és rossz dolgok egyaránt, így a megoldatlan problémák is. Generációról generációra hagyományozódnak viselkedési mintázatok, sorsok. Rajtunk múlik, mit örökítünk tovább utódaink felé. A felelősség a miénk – itt és most.

 

A tréning lehetőséget ad arra, hogy ezekre a mintázatokra rálássunk, ha szükséges, oldjuk azokat.

 

A hétvégén a családi rendszerünkkel és a benne elfoglalt helyünkkel foglalkozunk. Mélyebb összefüggéseket keresünk, felfedezzük jelentőségét, hatását az életünkre. Saját élményű gyakorlatok segítségével megtanuljuk tisztelni és elfogadni azt a rendszert, amelytől az életet kaptuk.

 

A tréning hatására a kiüresedett kapcsolatok megelevenedhetnek, a fájdalommal telik megtisztulhatnak, a bonyolultak egyszerűbbé és átláthatóbbá válhatnak. Ez a fajta megtisztulás akkor is létrejöhet, ha az adott személy bizonyos tetteivel, viselkedésével nem értünk egyet.

 

A rendszerszemléletű önismereti munka a jobb magunkra látást szolgálja, a fel- és elismerését annak, ami van: a valóságét. Az elismerésen keresztül juthatunk közelebb őseink, családunk teljesebb elfogadásához, s ezáltal a felőlük áramló életet és energiát is fogadni tudjuk, új életre kel bennünk, s később gyermekeinkben is. Segít elmélyíteni a hozzájuk fűződő szeretetet.

 

A csoportos munka alapja a rendszerszemléletű megközelítés, ezen belül a Hellinger-féle családállítás szemléletmódja, melyeket családterápiás eszközökkel, gyakorlatokkal gazdagítunk.

A hétvégén sor kerül az előre, vagy a helyszínen elkészített családfák elemzésére is. Célunk, hogy kapcsolatot keressünk gyökereinkkel, s ezeket a kapcsolatokat megtöltsük élettel.

 

A tréning témáiból:

– Melyek a szeretet rendjei, és mire jók?

– Miért fontos az adok-kapok egyensúlya a kapcsolatokban?

– Mi a lélek és lelkiismeret szerepe az életünkben, és hogyan “mozgat” minket?

– Mitől válik nővé a nő, férfivá a férfi?

– Milyen titkokat tartogat számunkra a családfánk?

– Mitől válik  a vak szeretet látó szeretetté?

 

Hol?

Egy gyönyörű helyszínen, Hollókőn, ahol a múlt, az ősök energiája, a hagyomány elengedhetetlen részévé válik a jelenünknek.

Tugári Vendégház:  http://www.holloko-tugarivendeghaz.hu

 

Mikor?

2013. szeptember 20-22.

 

A hétvége ára: 36 000,- Ft, amely magában foglalja a szállás, teljes ellátás, a tréning, saját állítás és a programok költségét.

Visszatérőknek 20% kedvezményt biztosítunk.

 

Amivel megkoronázzuk a közösen töltött hétvégét:

Sétálunk Hollókő ófalujában, a várban, a palócvidék hagyományainak megismerése közben részt veszünk erdei sétán, ismerkedünk gyógynövényekkel, erdei gombákkal. Kemencében süthetünk lángost, valamint az este folyamán hastánctanárunk segítségével bepillanthatunk az ősi női táncok világába.

 

 

“Kapcsolataink túlélésünket és kibontakozásunkat szolgálják és emellett olyan célok eléréséhez használnak bennünket, amelyek túlmutatnak saját vágyainkon és akaratunkon. Ezért a kapcsolatokban olyan rendek és hatalmak irányítanak, amelyek támogatnak és megkövetelnek tőlünk dolgokat, hajtanak és vezetnek, boldoggá tesznek és korlátoznak: és akár akarjuk, akár nem, ki vagyunk szolgáltatva nekik az ösztönök és szükségletek, a vágy, a védelem és a szenvedés által.

Kapcsolódásaink egyre nagyobb köröket foglalnak magukba. Egy szűk csoportba, a származási családunkba születünk bele, és az határozza meg kapcsolatainkat. Ezután újabb rendszerek következnek és végül egy egyetemes. Ezen rendszerek mindegyikében másképp érvényesülnek a rendek.” Gunthard Weber

 

A tréninget vezeti: Lázár Ildikó »

 

Várlak szeretettel!