“A meghajlás a szülők előtt az élet elfogadása, olyannak, amilyennek kaptam, az árnak az elfogadása, amelyért kaptam, és a sorsnak az elfogadása, amely elő van írva a számomra. A meghajlás mindig a szülőknél kezdődik. Ezzel jelzem, hogy elfogadom a sorsomat, a lehetőségeimet és a határaimat.”

Bert Hellinger

 

(H)ŐSÖK TERE

 

Családi örökségünk gyógyítása az elfogadás által

 

A fa a gyökereiből táplálkozik. Ha gyökerével nincs kapcsolata, elpusztul, vagy csak vegetál, nem fejlődik.
Éppúgy, mint egy fa, mi emberek is a gyökereinkből táplálkozunk. A mi gyökereink a múltunk, elődeink története, sorsa. Ezernyi szállal kötődünk szüleinkhez, nagyszüleinkhez, az ősökhöz, szándékunktól függetlenül hatnak ránk. Őseinktől áramlik az élet felénk. Ezért családfánkat akár életfának is nevezhetnénk.

 

Mindannyian visszük magunkkal akarva-akaratlan azt az örökséget, amelyet családunktól kaptunk.

Sokszor előfordul, hogy problémáink gyökere – saját életünkön túlmutatva – családi rendszerünkből ered. Terheink egy részét a család, vagy annak tagjai iránti hűségből cipeljük, anélkül, hogy tudomásunk volna róla.

 

A családi rendszerben történtek hatnak ránk, jó és rossz dolgok egyaránt, így a megoldatlan problémák is. Generációról generációra hagyományozódnak viselkedési mintázatok, sorsok. Rajtunk múlik, mit örökítünk tovább utódaink felé. A felelősség a miénk – itt és most.

 

A tréning lehetőséget ad arra, hogy ezekre a mintázatokra rálássunk, ha szükséges, oldjuk azokat.

 

A hétvégén a családi rendszerünkkel és a benne elfoglalt helyünkkel foglalkozunk. Mélyebb összefüggéseket keresünk, felfedezzük jelentőségét, hatását az életünkre. Saját élményű gyakorlatok segítségével megtanuljuk tisztelni és elfogadni azt a rendszert, amelytől az életet kaptuk.

 

A tréning hatására a kiüresedett kapcsolatok megelevenedhetnek, a fájdalommal telik megtisztulhatnak, a bonyolultak egyszerűbbé és átláthatóbbá válhatnak. Ez a fajta megtisztulás akkor is létrejöhet, ha az adott személy bizonyos tetteivel, viselkedésével nem értünk egyet.

 

A rendszerszemléletű önismereti munka a jobb magunkra látást szolgálja, a fel- és elismerését annak, ami van: a valóságét. Az elismerésen keresztül juthatunk közelebb őseink, családunk teljesebb elfogadásához, s ezáltal a felőlük áramló életet és energiát is fogadni tudjuk, új életre kel bennünk, s később gyermekeinkben is. Segít elmélyíteni a hozzájuk fűződő szeretetet.

 

A csoportos munka alapja a rendszerszemléletű megközelítés, ezen belül a Hellinger-féle családállítás szemléletmódja, melyeket családterápiás eszközökkel, gyakorlatokkal gazdagítunk.

 

A tréning témáiból:

– Melyek a szeretet rendjei, és mire jók?

– Miért fontos az adok-kapok egyensúlya a kapcsolatokban?

– Mi a lélek és lelkiismeret szerepe az életünkben, és hogyan “mozgat” minket?

– Mitől válik nővé a nő, férfivá a férfi?

– Milyen titkokat tartogat számunkra a családfánk?

– Mitől válik  a vak szeretet látó szeretetté?

 

Hol?

Egy gyönyörű helyszínen, Hollókőn, ahol a múlt, az ősök energiája, a hagyomány elengedhetetlen részévé válik a jelenünknek.

Tugári Vendégház:  http://www.holloko-tugarivendeghaz.hu

 

Mikor?

2019. május 10-12.

 

A hétvége ára: 55 000,- Ft, amely magában foglalja a szállás, teljes ellátás, a tréning és a programok költségét.

 

További részletekért kattints ide »

 

“Kapcsolataink túlélésünket és kibontakozásunkat szolgálják és emellett olyan célok eléréséhez használnak bennünket, amelyek túlmutatnak saját vágyainkon és akaratunkon. Ezért a kapcsolatokban olyan rendek és hatalmak irányítanak, amelyek támogatnak és megkövetelnek tőlünk dolgokat, hajtanak és vezetnek, boldoggá tesznek és korlátoznak: és akár akarjuk, akár nem, ki vagyunk szolgáltatva nekik az ösztönök és szükségletek, a vágy, a védelem és a szenvedés által.

Kapcsolódásaink egyre nagyobb köröket foglalnak magukba. Egy szűk csoportba, a származási családunkba születünk bele, és az határozza meg kapcsolatainkat. Ezután újabb rendszerek következnek és végül egy egyetemes. Ezen rendszerek mindegyikében másképp érvényesülnek a rendek.” Gunthard Weber

 

A tréninget vezeti: Salamon Laura »
Lázár Ildikó »

 

Várlak szeretettel!