Bemutatkozás

 

Lázár Ildikó

 

16 éves korom óta érdekelnek az önismereti, személyiségfejlesztő módszerek, maga az EMBER.

Tanulmányaimat e témában 1993-ban kezdtem, azóta kíváncsiságom és vágyam a tanulásra kiapadhatatlan.

A hobbiszintű érdeklődésből, önmagam kereséséből és megismeréséből 1999-re életre szóló elhivatottság és lényemet meghatározó hivatás lett.

 

2000-ben kineziológia szakvizsgát tettem az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben. A kineziológia ágai közül a One Brain, a Touch for Health, Stress-release és az EDU módszereket sajátítottam el.

2017 tavaszán újra gazdagítottam eszköztáramat, az “Atlantisz Emlékezete – a lélek játéka” önismereti társasjáték okleveles játékmestere lettem.

Munkám alapját a kineziológia, a tranzakcióanalízis, a családterápia és a család- és rendszerfelállítás szemléletmódja és módszertana adja.

 

A fenti módszereken felül tanultam grafológiát, EFT-t (Emotional Freedom Technics), Reiki-t, projektív rajzelemzést és dinamikus rajzvizsgálatot, kronobiológiai pszichogenetikát, sorselemzést (Tarot és Számmisztika), Bach-virágterápiát, Grafo-pszicho-morbo analízist, valamint trénerképzőt végeztem.

 

Munkám alapköve a rendszerszemlélet: rendszerekben, összefüggésekben, kapcsolatokban gondolkodom és dolgozom. Vallom, hogy sem az ember, sem egy-egy problémája nem kezelhető elszigetelt egységként, hiszen szoros kapcsolatban áll környezetével.

 

Az alkotás öngyógyító ereje

Egész életemet végigkísérte az alkotás vágya és szükséglete. Folyamatos igényem, hogy alkossak valamit szívvel, lélekkel, a két kezemmel. Ez a tevékenység eggyé vált a létezésemmel. Alkotással töltődöm, vigasztalódom, ez egyensúlyom, boldogságom egyik alapja. A kézművesség számos irányzatát elsajátítottam és művelem (pl. ékszerkészítés, nemezelés, kötés, horgolás, hímzés stb.) Tanultam akvarellfestést a Napfényes Alapítványnál Szabó Norberttől, akrilfestést a Művészellátó szervezésében, rajzmeditációt Mucsi Tinánál, elvégeztem a jobb agyféltekés rajztanfolyamot Murányi Ildikónál. Részt vettem Tamar Hazut (Izrael) művészetterápia workshopján, jelenleg művészet- és szocioterapeuta képzésem folyik. Évek óta tanulmányozom a szakrális geometriát, a szimbólumokat és a szimbólumgyógyítás lehetőségeit. 2000 óta tartok kreatív csoportos foglalkozásokat (pl. kézműves műhelyek, mandalafestés, zen rajz-oldás).
Az önismereti és alkotásterápiás módszereken alapuló kreatív foglalkozások tartásával az a célom, hogy a résztvevők megtapasztalják a szabadon alkotás örömét, pozitív hatásait, önismeretet, kreativitást, bátorságot, önbizalmat, oldódást és töltődést merítsenek belőle, majd később tevékenységük saját öngyógyításuk alapjává váljon. Az alkotás napi szintű gyakorlása engem is megajándékoz mindezzel.

 

Összefoglalva egyéni tanácsadással, család- és rendszerállítások, valamint kreatív foglalkozások és önismereti tréningek vezetésével segítem a hozzám fordulókat.

 

Rendíthetetlenül hiszek a változásban, a fejlődésben, az emberi lét csodájában, abban, hogy van választásunk, és miénk a felelősség az életünkért.

 

Személyes credo helyett »